Cart 0
 
DSC_5476.jpg
 
 
 

about särk

SÄRK förenar en bekväm känsla samtidigt som tidlösa vackra linjer skapar en enkelt kombinerad produkt. Klädesplaggen är i huvudsak tillverkade av naturmaterialen linne eller tencel (lyocell) vilka är skonsamma mot både huden och miljön. Klädesplaggen tillverkas i Vasa, Finland i ateljén på VERKET.

I SÄRK jewellery serien finns halsband och örhängen. Varje smycke har sitt egna unika utseende och träets vackra ådring framträder genom lagren av naturligt oljevax.   

 
 
 

Kreatör av särk- rebecka erlands

SÄRK är ett ord som för mig tillbaka i tiden. Tiden från barndomen och folkdansens svängar. Den vackert broderade skjortan i min hembygds folkdräkt är nämligen en “särk”. Min mormor pratade också om nattsärk, vilket vi idag kallar nattlinne. Med detta vackra ord och dess betydelse namnger jag mina alster under namnet SÄRK. Varje modell namnges efter äldre gummor från min hemby som gett mig många fina minnen och intryck. Att lära sig av den generationens damer var minsann en ära och jag är tacksam att jag fick umgås med dem i mina unga år.

Jag gillar att spara! På energi, resurser och naturen. Därav strävar jag att hitta material så nära mig som möjligt. Helst naturmaterial eftersom att de andas, ofta har antibakteriella egenskaper och är i sin tillverkningsprocess snällare mot naturen och sin tillverkare.

Ända från låg skolålder visste jag att jag ville sy och skapa. Så ett naturligt val av utbildning blev klädsömmare. Eftersom jag gillar att skapa i flera material än textil har jag även en trä-artesan utbildning bakom mig. Därav finns SÄRK trä-smycken som jag tillverkar i min lilla snickarboa. Som material använder jag finsk björk eller ek och ask som är uppköpt spillmaterial av en lokal trapptillverkare.


 
REBECKA ERLANDS

REBECKA ERLANDS

särk wedding dress.jpg
 
 

Specialbeställningar

Jag gör även specialsydda kreationer såsom bröllopsklänningar, festklänningar eller ifall ert företag behöver arbetsuniformer. Man kan även beställa ett unikt trähalsband om man tex vill överraska någon med en personlig gåva. Ta kontakt genom att fylla i formuläret nedan.