Cart 0
 
DSC_5476.jpg
 
 
 

about särk

SÄRK tuotteisiin kiteytyy miellyttävä tunne ja ajattoman kauniit linjat, joita on helppo yhdistellä. Vaatteiden valmistuksessa käytetään pääasiallisesti pellavaa ja tenceliä (lyocelli), jotka ovat sekä iholle että ympäristölle ystävällisiä luonnonmateriaaleja. Kaikki vaatteet valmistetaan Suomen Vaasassa sijaitsevassa VERKET –ateljeessa.

SÄRK jewelry sarjasta löytyy kaula- ja korvakoruja. Jokainen koru on ulkonäöltään uniikki, ja luonnollisen öljyvahan läpi kuultaa puun kauniit syyt


 
 
 

särk:n Luoja- rebecka erlands

Sana SÄRK vie minut ajassa taaksepäin lapsuuteeni ja kansantanssien pyörteisiin. Kansallispukumme kauniisti kirjailtu paita on ruotsiksi ”särk”. Lisäksi isoäitini kutsui yöpaitaa nimellä ’nattsärk’ (suom. yökaapu). Näiden upeiden muistojen ja kauniin sanan innoittamana valmistan luomuksiani SÄRK –nimen alla. Nimeän jokaisen mallin kotikyläni vanhojen rouvien mukaan, joista on jäänyt mieltä lämmittäviä muistoja ja kokemuksia. On ollut suuri kunnia saada oppia heidän sukupolvensa naisilta ja kiitollisena muistan ajan, jonka nuoruudessani sain heidän kanssaan viettää.

 

Säästäminen on minun juttuni! Säästän energiaa, resursseja ja luontoa. Luonnollisesti pyrinkin löytämään materiaalit mahdollisimman läheltä. Suosin luonnonmateriaaleja niiden hengittävyyden sekä antibakteeristen ominaisuuksien johdosta. Lisäksi luonnonmateriaalit ovat hellävaraisia niin luontoa kuin niiden käsittelijää, eli valmistajaa kohtaan.

Jo alakouluikäisenä tiesin, että haluan ommella ja luoda, joten vaateompelijan koulutus oli luonnollinen valinta. Koska myös muut materiaalit ovat minulle luomisprosessissa tärkeitä, minulla on taskussani myös puu-artesaani koulutus. Siksi on myös luonnollista, että valmistan SÄRK korut puusta, omassa pikku verstaassani. Valmistusmateriaaleina käytän kotimaista koivua tai tammea sekä saarnia, jota jää paikalliselta rappustenvalmistajalta ylijäämänä. 
REBECKA ERLANDS

REBECKA ERLANDS

CAROLINE

CAROLINE

 
 

erikoistilaukset

Teen myös tilauksesta esimerkiksi häämekkoja, juhlapukuja tai vaikka työvaatteita yritysten tarpeisiin. Jos haluaa yllättää jonkun erityisen esimerkiksi persoonallisella lahjalla, valmistan mielelläni uniikin puisen kaulakorun. Ota yhteyttä täyttämällä alla oleva lomake.